Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Idrottsföreningarna i Västerbotten har gjort många insatser för att inkludera och skapa aktiviteter för nyanlända. Det visar vår sammanställning av integrationsprojekt under 2016.
 
Cirka 30 000 svenskar dopar sig regelbundet, vilket är tre gånger fler än man tidigare trott. Ytterligare 10 000 dopar sig då och då. Konferensen Doping, maskulinitet och våld i nära relation, belyste konsekvenserna av steroidmissbruk, men även hu...
 
Vi träffar Shanga Aziz från Locker Room Talk när han föreläser i Västerbotten om hur kulturen i ett omklädningsrum ser ut och vilka konsekvenser det kan få. Men även hur de tagit tag i utmaningen och utvecklat ett förebyggande koncept.
 
– Värdemärkesboken tydliggör föreningens/ungdomssektionens syfte med verksamheten, och utgör ett stöd för framför allt ledare i deras agerande, men även för föräldrar och spelare, säger Pernilla Wikström, ungdomsansvarig i Sörfors IF.
 

Välkommen Ronja!

(2017-09-26 14:26)
Idrottsservice växer så det knakar och det senaste tillskottet Ronja Halling skiner i kapp med solen som silar ned mellan gardinerna. Boendes i Bjännsjö utanför Umeå med sambo och dotter.
 

Idrotten i Nordmaling

(2017-09-26 13:58)
SISUs Idrottskonsulenter träffar regelbundet kommunrepresentanter för att följa upp och skapa gemensamma utvecklingsstrategier för kommunens idrottsföreningar. Vi möter Madelaine Jakobsson, kommunalråd i Nordmaling.
 
I våras beslöt Älvräddarna Robertsfors & FVF att gå med i Castingförbundet. Eftersom föreningen jobbade aktivt med att bevara älvar och ofta fiskar kändes det som en naturlig förlängning att bli medlem i Svenska Castingförbundet. Deras första stör...
 
I början av september genomfördes Ledarcamp i Edsåsdalen där 20 unga ledare från Västerbotten fick inspiration att fortsätta utvecklas som ledare inom idrotten. Ungdomarna fick träffa likasinnade från tre andra distrikt och utbyta erfarenhet om at...
 
Nya anvisningar för barn- och ungdomsidrott – debatten är stundtals hård om varför vissa lagsporter inte har tabeller och slutsegrare för barn upp till 12 år. Vi träffar Fredrik Holmgren, sakkunnig på Västerbottens Idrottsförbund för att reda ut...
 
Inför 11:e upplagan av Hästveckan i Lycksele valde arrangörerna att låta Fair Play vara den röda tråden – ett tema som gynnar både arrangörer och deltagare.
 
Det händer spännande saker på Ålidhem i Umeå och vi söker nu en projektledare som under ett år vill jobba för att stärka idrottsföreningars förmåga att kunna inkludera fler barn, ungdomar och vuxna.
 

Idrotten i Vindeln

(2017-08-28 14:06)
SISUS Idrottskonsulenter träffar regelbundet kommunrepresentanter för att följa upp och skapa gemensamma utvecklingsstrategier för kommunens idrottsföreningar. Vi möter Mathias Haglund, Kommunalråd och Malin Bjurén, Kultur- och fritidschef i Vindeln.
 
10/9 kl 10-16 samlar Ge Bort Till Sport in idrottsutrustning som inte längre används. Utrustningen skänks till Fritidsbanken, där alla kan låna. I Umeå sker insamlingen på Umeå Energi Arena och i Skellefteå på Solbackens handelsområde.
 
Vi har ställt 3 snabba frågor till Anders Höber från Södra Västerbottens Domarklubb inför satsningen Framtidens Ledare vid Umeå Fotbollsfestival.
 

Idrotten i Robertsfors

(2017-07-05 16:06)
SISUS Idrottskonsulenter träffar regelbundet kommunrepresentanter för att följa upp och skapa gemensamma utvecklingsstrategier för kommunens idrottsföreningar. Vi pratar med Patrik Nilsson, kommunalråd och Magnus Hansson, kommunstrateg i Robertsfors.
 

 

Stort Tack till våra Sponsorer!

Klicka på bilden för länk till deras hemsidor!

Ica Supermarket i Vännäs

         Vännäs

 

 

 

Norralogo_pms

Postadress:
Vännäs OK - Orientering
Gunnar Kalén, Skogsvägen 32
91135 Vännäsby

Kontakt:
Tel: 0935-20348
E-post: This is a mailto link

Se all info