Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Förra veckan anordnade Västerbottens Idrottsförbund temakvällen Laganda som ett inslag i Skellefteå Pride. Kvällen bjöd på samtal med Anton Hysén och en paneldiskussion om hur vi skapar en inkluderande miljö i våra idrottsföreningar.
 
Under februari och mars arrangerar Västerbottens Idrottsförbund en serie av informationsträffar där vi berättar om vilket stöd din förening kan söka under 2019. Du får också chansen att få feedback på din projektidé.
 
Anton Hysén berättar om sin upplevelse av att vara homosexuell idrottsman, om valet att berätta om sin sexuella läggning och sin syn på hur svensk idrott kan bli bättre på att inkludera HBTQ personer. Välkommen till Skellefteå onsdag 13 februari –...
 

Hjärtat i Järvsjöby

(2019-01-25 15:31)
Järvsjöby är en by i östra delen av Vilhelmina kommun, cirka 35 kilometer öster om centralorten. Idag bor ett hundratal personer i den lilla byn som hålls ihop av en förening med stort hjärta.
 
Statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) är avsett att stödja ungdomsverksamheten mellan 7-25 år i föreningarna. Ansökan om LOK-stöd betalas för deltagartillfällen och sammankomster och registreras digitalt via verktyget Idrott Online.
 
Skatteverket arrangerar i början av året ett antal webbinarium om vilka idrottsföreningar som behöver registrera sig som arbetsgivare och vad som gäller, t.ex. för skatter, arvoden, tävlingsvinster och kontrolluppgifter.
 
Hälsa för alla är ett projekt som riktar sig till nyanlända invånare i Skellefteå kommun med syftet att skapa bättre förutsättningar för såväl fysisk som psykisk och kulturell hälsa för denna målgrupp. Projektet startades hösten 2018.
 
Killar och tjejer i Umeå borde ha samma möjligheter till ett livslångt idrottande och att utvecklas inom sin idrott. Statistiken visar däremot att detta inte är en självklarhet. Men det finns hopp. För det finns idrottsföreningar som jobbar hårt för...
 
Svenska från dag ett är en satsning som ska ge asylsökande och nyanlända i Sverige möjlighet att lära sig svenska tidigt och samtidigt få en grundläggande förståelse för det svenska samhället. Ett viktigt syfte är att ge deltagarna en meningsfull...
 
Det har passerat en tid sedan Noliahallarna fylldes med barn. Där barn fick prova och upptäcka nya idrotter och aktiviteter. Där vuxna hade möjlighet att lära sig om nya insikter och verktyg som ökar barnens lust, förmåga och möjlighet att röra på...
 
God Jul och Gott Nytt År! Så här har kanslierna öppet i julhelgen.
 
Våra kanslier har begränsade öppettider under helgerna.
 
Vem vill du nominera till Umeå Idrottsgala? Nomineringen pågår fram till 31 december.
 
29 april genomförs årsmöte för Västerbottens Idrottsförbund och 15 januari är sista dag att lämna in motioner till stämman. Passa även på att nominera årets ledare.
 
När Robertsfors Sportskytteklubb förlorade sin ordförande var föreningen tvungen att tänka om helt för att kunna hålla liv i verksamhet och engagemang. Det blev en utmanande process som i slutändan formade en ännu mer hållbar förening.
 

 

Stort Tack till våra Sponsorer!

Klicka på bilden för länk till deras hemsidor!

Ica Supermarket i Vännäs

         Vännäs

 

 

 

Norralogo_pms

Postadress:
Vännäs OK - Orientering
Gunnar Kalén, Skogsvägen 32
91135 Vännäsby

Kontakt:
Tel: 093520348
E-post: vannasok_mail@yahoo.se

Se all info