Hoppa till sidans innehåll

Teknikträningar

26 MAR 2008 11:41
Schema för 2008 (uppdateras efterhand)
  • Skapad: 26 MAR 2008 11:41

Umeå OK inbjuder andra klubbar till teknikträningar 2008 för ungdomar och juniorer (födda 1988 och senare)

 

I år kommer vi att erbjuda totalt 10 teknikträningstillfällen.

Det blir 5 teknikträningar på våren (maj/juni) och lika många på hösten (augusti/september).

 

Så här ser programmet ut för våromgången – än så länge med reservation för ändringar:

 

6 maj             Teknikträning Röbäck
13 maj           Teknikträning Skravelsjö
27 maj           Teknikträning Hamptjärn
3 juni              Teknkikträning Lillberget  (Tavelsjö)
17 jni             Teknikträning Myrbäck

 

Vi kommer att erbjuda teknikträningar på vit – gul – orange – violett och svart nivå. Varje träning kommer att ha ett klart syfte och innehålla enstaka eller flera moment för varje färgnivå enligt utbildningstrappan.

 

Umeå OK kommer att svara för planering, kontrollutsättning och tryck av kartor och banor för varje teknikträningstillfälle.

 

Övriga deltagande klubbar förväntas svara för kontrollintagning vid ett tillfälle var vid både våromgång och höstomgång. Preliminärt har vi fördelat intagningstillfällen så här för vårsäsongen:

 

6 maj             Stöcksjö IS   

13 maj           Umedalens IF

27 maj           Högåkers OK

3 juni              IFK Umeå

17 juni            Tväråbäcks IK/Vännäs OK

 

Eftersom vi har fått signaler om att någon/några klubbar vid några tillfällen vill genomföra sina träningar på onsdagskvällar även i fortsättningen ska intagning av kontroller ske tidigast med början kl. 20.00 på onsdagskvällar om inte annat meddelas. Återlämnande av skärmar till UOK ska ske senast fredag kväll på överenskommen plats.

 

Så här har vi tänkt oss att det ska gå till med beställningar och hämtning av kartor:

 

Beställning av kartor med uppgift antal för olika nivåer ska skickas till vår ”utskriftansvarige” Håkan Eriksson via This is a mailto link senast söndag eftermiddag 16.00 inför de tre första tillfällena (8,15 och  22 maj). Från det tredje tillfället gäller beställningen för hela säsongen och priset per beställd karta blir 150 kr för alla 10 teknikträningstillfällen. Umeå OK kommer att fakturera denna kostnad efter våromgången.

 

Hämtning av kartor kan ske i förväg. Antingen hemma hos Håkan Eriksson på Kiselstråket 18 på måndag kvällar, eller på hans arbetsplats på universitetet på tisdagar. Kontakta Håkan på tel. 070-2092401. Kartor som inte hämtats ut i förväg kan fås klubbvis på träningsplatsen kl. 18.15.

 

Dessa 10 gemensamma teknikträningar under 2008 ingår också som en del i TULO-projektets speciella satsning på ”Tonårsutveckling via samverkan” där det som en del ingår lokala samverkansaktiviteter av den här modellen. Vi kommer därför att på några träningstillfällen att erbjuda något extra i form av gemensamt trivselfika över klubbgränserna och också vid något tillfälle någon extra övning utan orienteringsinslag (tarzanbana t.ex).

 

När det gäller trivselfika för alla så är det under våren planerat vid två tillfällen och vi hoppas att Umedalens IF kan ta hand om det den 13 maj och att IFK Umeå ordnar det den 3 juni. TULO-projektet bidrar med 500 kr/tillfälle för kostnader för trivselfikat.

 

 

När det gäller höstprogrammet finns just nu bara datum planerade:

5 aug

12 aug

19  aug

2 sep

9 sep

 

 

För frågor kring allt detta kan ni vända er till mig.

 

Även om ni inte har några frågor så vill vi veta om ni vill delta i det här teknikträningsprogrammet 2008 – senaste dag att anmäla er klubbs intresse att delta är den 10/4.

 

 

Vi vill också informera om att det blir en gemensam ungdomsträning också i april – det har ju körts en sådan ungdomsträning varje månad i vinter. Datum för aprilträningen blir den 15 april – speciell inbjudan kommer att skickas ut senare om det.

 

Som komplement till teknikträningarna kan vi också informera om att det kommer att genomföras en sprintcup på några tisdagskvällar. Datum för dessa sprintcuptävlingar blir 20 maj, 10 juni, 26 aug och 16 sep.

 

 

 

Med vänliga hälsningar

 

Tjelvar Otterbjörk

Klubbtränare Umeå OK och verksamhetsansvarig TULO-projektet

Tel. 0706-171730

This is a mailto link

 

Skribent: Jonas Fridman

 

Stort Tack till våra Sponsorer!

Klicka på bilden för länk till deras hemsidor!

Ica Supermarket i Vännäs

         Vännäs

 

 

 

Norralogo_pms

Postadress:
Vännäs OK - Orientering
Gunnar Kalén, Skogsvägen 32
91135 Vännäsby

Kontakt:
Tel: 093520348
E-post: This is a mailto link

Se all info